Zostało za dużo smażonego kuroka? Kurczak z rosołu został usmażony i zbrzydł? Potrzebujesz trochę orientu? No to noże w ruch, zmiel kurczaka, dodaj curry 🧂🟡 do kury 🐓. Zmieszaj z cebulą oraz sosem i pyk na kanapkę. Pasta kanapkowa ze smażonego kurczaka garnie się na chleb.
Dania mięsne
Jak stworzyć pyszne dania z mięsa, które zasmakują? Smak to kwestia gustu. Grunt, żeby mieć plan na przygotowanie takich pyszności, najlepiej krok po kroku. Takie przepisy tu znajdziesz. Zapraszam!
Znajdź przepis z mięsem w roli głównej!
Co można zrobić na obiad z mięsa?
Możliwości jest wiele! Od tradycyjnego smażenia, przez duszone mięso po aromatyczne curry. Dla jednogarnkowców polecam gulasz, a dla emerytów po trzydziestce jak autor delikatne mięso robione na parze lub gotowane np. z rosołkiem. Natomiast jak zostało Ci trochę różnego rodzaju mięsa to przerób je na mielone i posklejaj w klopsy.
Co mogę zrobić z mięsa wieprzowego?
Wieprzowina to uniwersalny składnik, który idealnie komponuje się z różnorodnymi dodatkami. Polecam wypróbować kotlety schabowe, pieczeń z ziemniakami i warzywami, czy też pyszny gulasz wieprzowy z grzybami. Możesz też dodać trochę egzotyki do swojego życia i przyrządzić mięso z brzoskwinią lub mandarynkami. Jednak przy cytrusach wszelkiego rodzaju uważaj, by nie obrabiać ich zbyt długo termicznie, ale szczegółów szukaj w bezpośrednich przepisach.
Co można zrobić z mięsa mielonego?
Mięso mielone to prawdziwy klasyk kuchni. Przygotuj z nich soczyste klopsiki w sosie pomidorowym, sosie musztardowym, sosie koperkowym, albo po prostu chrupiące kotlety mielone, kotlety mielone z marchewką, mielone z pieczarkami … Aaaa ile tych wariacji! Możliwości jest wiele, więc pozwól swojej kreatywności i biedzie, tylko ze składników, które masz pod ręką, zrobić coś pysznego! Możesz też wcześniej zrobić pełne zakupy, kupując wszystkie potrzebne składniki na kotlety mielone. Twój wybór.
Jak wykorzystać mięso z rosołu?
Mięso z rosołu to prawdziwy skarb, który można wykorzystać w wielu przepisach. Polecam wykorzystać je do przygotowania pasty kanapkowej z kurczaka z rosołu, kotletów mielonych z kurczaka rosołowego, paprykarza z kurczaka po rosole czy nawet potrawki z kurczaka marchewki i groszku. Nie trać żadnej części mięsa! Każda jego część, może stać się wyjątkowym składnikiem nowego dania. No ale kości to zostaw już psu albo wyrzuć, z takich gnatów to zupy nie ugotujesz drugi raz.
Mam nadzieję, że te propozycje zainspirowały Cię do stworzenia prawdziwych kulinarnych dzieł sztuki przetrwania w biednym kraju bogatych ludzi! Miłego i wesołego przetwarzania, gotowania i eksperymentowania! Smacznego!
Kotlety mielone z kurczaka rosołowego
Krąży pogląd, że 🍗 mięso po rosole 🍲 jest nieładne i nijakie. To błąd! Taki kurczak po kąpieli SPA w rosole może pójść na maseczkę z 🥚 jajka, a potem na peeling z bułki tartej. Na koniec do solarium z patelni, by się opalić na złocisty kolor.
Ćwiartki kurczaka w czosnkowej marynacie z jabłkami
To kurczacza czacza cza cza cza cza. Podbija stoły od Londynu do Karpacza. Kurczak to nie kaczka, ale popływać lubi w marynacie 🧄 czosnkowej. To takie SPA dla kurczaków z bazylią, oregano, tymiankiem i okładami jabłkowymi. Przygotuj kurczaka w marynacie.