Facebook | Kontakt

Pasta jajeczna z kiełkami brokuła do kanapek

Oceń Przepis

Może i to zwykła pasta jajecznaZobacz 📋 przepis dotyczący: pasta jajeczna!. Jednak tu jest zaplanowane miejsce na kwiecisty wstęp do przepisu.

Produkty do przygotowania pasty jajecznej z kiełkami do kanapek

  • Jajka: 2 sztuki
  • Kiełki brokuła: 50 g / 2 – 3 duże garście, objętościowo pojemnik na 300 g surówki
  • Majonez: 1 – 2 łyżeczki
  • Sól i pieprz: według uznania

Sprzęt potrzebny do pasty jajecznej z kiełkami brokuła

  • Miska
  • Garnek
  • OPCJONALNE: Szatkownica do warzyw

Procedura przyrządzania pasty jajecznej z kiełkami brokuła

  1. Jajka ugotować na twardo, nawet lepiej chwilę dłużej 10 minut, niż krócej.
  2. Kiełki brokuła przepłukać i drobno posiekać.
  3. Przesypać kiełki do docelowej miski.
  4. Jajka ostudzić i obrać.
  5. Drobno pokroić jajka i rozgnieść widelcem bardzo dokładnie (można użyć bardziej zaawansowanych narzędzi jak szatkownica).
  6. Zmieszać w docelowej misce jajka oraz kiełki.
  7. OPCJONALNE: Dodać inne części zielone roślin w niewielkich ilościach jeśli zalegają (szczypiorek, por, itd.).
  8. Dodać 1 lub 2 łyżeczki majonezu.
  9. Dosypać sól i pieprz do pasty, a następnie wymieszać.
  10. Pasta jajeczna z kiełkami brokuła jest gotowa, by pojawić się na kanapkach.
  11. Przechowywać pastę w lodówce.

Dodatkowe uwagi

Śmiało do pasty z jajek i kiełków brokuła, można dodać trochę ketchupu.

Źródła sprawdzane i inspiracje

  • http://samedobrerzeczy.blogspot.com/2010/03/pasta-jajeczna-z-kiekami-rzodkiewki-i.html
  • http://lunchboxodkuchni.pl/przepis/pasta-jajeczna-z-kielkami-brokula/
  • https://najlepszewkuchni.pl/przepis/pasta-rybna-z-kielkami-brokula-5284.html
  • http://zsercemdogarow.blogspot.com/2016/12/pasta-kanapkowa-z-kiekami-rzodkiewki.html

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przeglądaj krok po kroku